Новото Clio

Представяне

PrintSend
От всеки ъгъл

От всеки ъгъл

Динамична задна част, стабилна на пътя, подчертаваща спортния дух на автомобила.

Clio разтуптява сърцата

Clio разтуптява сърцата

Чувствени извивки, изразителна предница и задни калници със спортна линия. Логото Renault е поставено в центъра на решетката, където изпъква на черен лак. Страстта в Новото Clio е във всеки детайл.

Силует

Силует

Автомобил с пет врати, който има излъчването на купе благодарение на агресивната линия на профила и скритата дръжка на задната врата!

Персонализации

Персонализации

Да се почувствате уникални в своя красив и практичен автомобил. Това предлага Новото Renault Clio чрез три различни възможности за персонализация: Trendy, Elegant и Sport. С различни форми както за екстериора така и за интериора, те ще задоволят всички вкусове. За да направите от Clio вашия неповторим автомобил.

Дневни LED светлини

Дневни LED светлини

Дневни LED светлини за разпознаваема и атрактивна предна част.

Clio се подчинява на вашите желания

Clio се подчинява на вашите желания

Направете вашето Ново Clio уникално! Изберете стилна, предизвикателна или спортна персонализация за интериора и изразете себе си. 

Интериор

Интериор

Модерно, приветливо и ергономично вътрешно пространство. Интериорът на Новото Renault Clio излъчва сигурност и динамика. Той е естествено продължение на екстериора, проектиран да вдъхва усещане за здравина и стабилност. Различните нива на оборудване позволяват на всеки да прояви своята индивидуалност и да изрази себе си. Дизайн на бордното табло във формата на самолетно крило, разнообразие от тапицерии, комфортни седалки, елементи в хром и в черен лак придават усещане за съвременност и стил.

Вграден таблет

Вграден таблет

Тактилен екран на вградения таблет
Централната конзола привлича погледите. Тя е изработена от черен лак и хром и в нея е разположен таблета с навигационната система и аудио уредбата.

Система BASS REFLEX

Система BASS REFLEX

Във всички версии Новото Renault Clio въвежда иновативна и висококачествена BASS REFLEX - система от "акустични дюзи" вградена във високоговорителите на предните врати, способна само с 2,9 литра обем да пресъздаде звука на бас-тонколона с 30 литра обем.

Renault R-Link

Renault R-Link

Фокус върху иновациите
Перфектно интегриран в арматурното табло таблетът Renault R-Link е крачка напред пред предлаганите на пазара мултимедиини системи.
Чрез него вие имате на разположение:
- голям 7" (18см) тактилен дисплей, който се конфигурира според вашите нужди
- навигация TomTom
- подаване на гласови команди, които ви позволяват да се обадите по мобилния си телефон или да издиктувате адреса, на който искате да отидете.

MEDIA NAV

MEDIA NAV

MEDIA NAV ви предлага всички мултимедийни функции за един модерен автомобил.
Благодарение на голям 7'' (18см) сензорен дисплей и управление от волана, MEDIA NAV ви позволява да управлявате лесно и уверено радиото, телефонните си обаждания и музиката от външни MP3 носители.
MEDIA NAV ви създава условия за комфортно и сигурно управление благодарение на вградената навигационна система.

USB и Bluetooth

USB и Bluetooth

Радио с USB и Bluetooth
Аудио системите в Новото Renault Clio разполаг с радио, с USB и AUX вход, и Bluetooth®. Така без проблеми ще можете да управлявате вашите разговори на борда и да прослушвате музиката от външни носители. От своя страна аудио системата ви гарантира невероятно качество на звука. 

Енергия

Енергия

Оптимално използване на енергията
Със системата «Energy Smart Management» на Renault, пестите енергия благодарение на оптимизираното управление на зареждането на акумулатора в зависимост от фазите на спиране и на ускорение.

Двигател Energy Tce 90

Двигател Energy Tce 90

С двигателя Energy TCe 90, Новото Renault Clio комбинира подчертано удоволствие от шофирането при минималени разходи при експлоатация, благодарение на смесения си разход на гориво от 4,4 л/100 км. Отделените вредни емисии при Energy TCe 90 са сведени до 105 г/км.

Stop & Start технология

Stop & Start технология

При спиране и при изключване от скорост, технологията Stop & Start поставя двигателя в режим на изчакване, за да се спести гориво, да се намали замърсяването, както и шума в купето. Удобна и бързо реагигаща, системата Stop & Start въвежда отново в действие двигателя, веднага щом водача натисне педала на съединителя. Системата може да бъде и изцяло деактивирана.

Двигател Energy Dci 90

Двигател Energy Dci 90

Благодарение на най-новия Energy dCi 90 двигател Clio 4 поставя високи стандарти в намаляване на разхода на гориво. При смесен цикъл на управление Новото Clio Energy dCi 90 изразходва 3,7 л/100 км, а отделените вредни емисии са 90 г/км. Естествено не е забравено и доброто ускорение още при ниските обороти за постигане на едно още по-приятно пътуване.

EDC автоматична предавателна кутия

EDC автоматична предавателна кутия

Новото Renault Clio предлага последно поколение автоматична предавателна кутия за един от двоите дизелови агрегати. EDC* трансмисията с двоен съединител е едновременно приятна за управление, осигурява нужната ви динамика и гарантира ниски ниво на отделени вредни емисии. 
* ще се предлагат от юни 2013

Еко предизвикателство

Еко предизвикателство

Всички версии на Новото Clio оборудвани с навигационна система R-Link притежават функция за следене на данните от всяко ваше пътуване. Електронната система анализира показатели като разход на гориво, средна скорост, ускорение и спирания. След това на бордното табло се изписва информира за вашия стил на шофиране и системата предлага практични съвети как да подобрите разхода на гориво и да шофирате далеч по-екологично.

Режим EКО

Режим EКО

ЕКО режимът има едно основно предназначение - намаляване на разхода на гориво. Той може да бъде задействан чрез натискане бутон (за версии оборудвани с R-Link) и чрез него ще успеете да спестите без усилия до 10% гориво.
Електрониката въздейства върху част от параметрите на автомобила като променя поведението на педала на газта, оптимизира въртящия момент и мощността на двигателя и облекчава някои характеристики на климатизацията и отоплението.

Индикатор за смяна на предавката

Индикатор за смяна на предавката

Новото Renault Clio разполага на бордното си табло със светлинен индикатор за промяна на предавката. Според режима на двигателя и желаната от водача мощност той посочва най-добрия момент за смяна на предавката с цел да се намали разхода на гориво и изхвърляните CO2 емисии.

ECO2 шофиране с R-Link

ECO2 шофиране с R-Link

В мултимедийната система R-Link ще намерите:
- Оценка на пробега: оценка на вашия начин на шофиране според 3 критерия (ускорение, спиране и поддържан режим на двигателя), които се отразяват на разхода на гориво.
- Препоръки: хитри съвети, които помагат на водача да подобри шофирането си
- "Моето най-добро постижение": запазете резултатите от най-икономичното си шофиране по често изминаван от вас маршрут (на работа/вкъщи), за да подобрите в последствие резултатите си.

Задни седалки

Задни седалки

Облегалката на задната седалка на Новото Renault Clio се сваля лесно в конфигурация 1/3 - 2/3 при всички нива на оборудване на гамата. Транспортирането на дълги и обемни вещи се осъществява с лекота.

Идеална позиция на шофиране

Идеална позиция на шофиране

Шофьорската седалка се регулира във височина в изключителният диапазон от 70 мм. Воланът също се регулира във височина и в дълбочина.

Потегляне под наклон

Потегляне под наклон

Електронната система за подпомагане потеглянето под накло оставя автомобила обездвижен в продължение на 2 секунди след отпускане на падела на спирачката. Това време е напълно достатъчно, за да осъществите едно спокойно потегляне на стръмен участък.

Детектор за замърсяване на въздуха

Детектор за замърсяване на въздуха

Детекторът за качеството на въздуха е комбиниран филтър за полени с активен въглен. Той е част от климатичната инсталация и позволяват намаляване на замърсяването на въздуха в купето. Филтрите намаляват фините частици (полени, прах) и замърсителите (изгорели газове и миризми), когато бива засечено повишено ниво на замърсяване.

Ниши за предмети

Ниши за предмети

Множество ниши са разположени във вратите, в арматурното табло, между седалките…идеални са да разположите вашите малки предмети, без които не можете в ежедневието!
Жабката е достатъчно голяма, за да поставите в нея бутилка от 1,5 литра!

Круиз-контрол

Круиз-контрол

Круиз-контролът позволява да се фиксира моментната скорост или да се ограничи максималната скорост. Той е част от стандартното оборудване на всички нива на Новото Renault Clio.

Мигач с импулсна функция

Мигач с импулсна функция

Едно докосване на лоста на мигачите предизвиква 3 последователни сигнали. Тази функция се използва за известяване промяната на лентата за движение, най-често при изпреварване.

Обем на багажника

Обем на багажника

Обем на багажника
Новото Renault Clio разполага с багажник с обем 300 л. Този капацитет е един от най-големите в сегмента.

Карта Renault "свободни ръце"

Карта Renault "свободни ръце"

Просто носете картата със себе си! Отключването, заключването и потеглянето са възможни без да изваждате картата от чантата или джоба си. Картата Renault "свободни ръце" се предлага стандартно за ниво Dynamique и като опция за ниво Expression.

Камера за заден ход

Камера за заден ход

Увеличете видимостта при движение на заден ход благодарение на камерата вградена в логото в задната част на автомобила. Изображението от нея се проектира на 7" екран на R-Link системата. (Само при автомобилите оборудвани с R-Link).

Карта за дистанционно заключване/отключване

Карта за дистанционно заключване/отключване

Тази карта позволява да отключите/заключите автомобила. А за да потеглите просто поставете картата в предвидения за нея вход и натиснете бутона на конзолата. Картата Renault е част от стандартното оборудване на Новото Clio още от ниво Authentique. 

Дизайн

Мултимедия

Двигатели

Практично

Дизайн

Дизайн

НОВОТО RENAULT CLIO ВДЪХНОВЕНО ОТ DEZIR
Вдъхновено от концептуалния автомобил DeZir, представен на Световното Автомобилно изложение в Париж през 2010, Новото Renault Clio въплащава неговите стил и емоция. Също като човешка мускулатура, неговите извивки изразяват динамиката излъчвана от концептуалния автомобил.

Замислено и създадено като скулптура, Новото Renault Clio се явява обект на желание дарен с почти човешка чувственост. Без нито един рязък и агресивен ъгъл, само меки извивки, които създават желание да се доближиш и да го погалиш. Изкусителни форми, изразителна предница и задни калници със спортни линии.

Мултимедия

Мултимедия

МУЛТИМЕДИЯ ЗА ВСИЧКИ
Новото Renault Clio има какво да покаже по отношение на иновациите. То предлага две нови вградени мултимедийни системи: MEDIA NAV или Renault R-Link според нивото на оборудване.
Всички системи са снабдени с Bluetooth®, USB и AUX вход, за да телефонирате със свободни ръце и да слушате музика с аудио стрийминг.

Вграденият таблет Renault R-Link дава  лесен достъп до иновативни и практични функции: навигация TomTom, мултимедия, телефон, информация за автомобила. С Renault R-Link, връзката на автомобила с дигиталните технологии е затвърдена.

Двигатели

Двигатели

УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО И ИКОНОМИЯ НА ГОРИВО
Новото Renault Clio е създадено така, че да се насладите на всяко едно пътуване. С новите си двигатели и динамичното и сигурно шаси, Новото Renault Clio е приятно за управление. Широката гама от двигатели отговаря на нуждите на широк кръг клиенти като им предлага нисък разход на гориво и намалени CO2 емисии.
За да се постигне това, в Новото Clio е вграден дългогодишният опит на Renault и многобройните успехи на марката във Формула 1.

ЕКОЛОГИЧНО ШОФИРАНЕ
Новото Renault Clio предлага голям набор от решения, които подпомагат водача да намали разхода си на гориво и отделените CO2 емисии. Режимът ECO2 съчетава в себе си екология и икономия.
Така ние от Renault постигаме две основни цели: 1. съдействаме на нашите клиенти в стремежа им към намаляване на разхода на гориво; 2. опазваме околната среда като постоянно намаляваме количеството на отделени газове с парников ефект, сред които е СО2.

Практично

Практично

ПРАКТИЧНО В ЕЖЕДНЕВИЕТО
Новото Renault Clio притежава всичко за един мултифункционален автомобил от ново поколение. Към всеки детайл е отделено максимално внимание, за да се гарантира комфорта на пътниците на борда. При Новото Clio Renault вгражда технологични екстри типични за по-високия сегмент, за да може всеки един пътник да се чувства специален.