Captur

Представяне

PrintSend
Външен дизайн

Външен дизайн

Благодарение на сериозното си излъчване, Renault Captur излиза насреща с по-внушителна визия отколкото предполагат реалните му размери. Формите му са флуидни и мускулести, докато изнесената напред позиция на скосеното челно стъкло подчертава динамичната привлекателност на дизайна

Новата идентичност на Renault

Новата идентичност на Renault

Вдъхновен от концептуалния автомобил, чието име и дух той продължава, Renault Captur е горд носител на новата дизайнерска идентичност на Renault.

Фарове

Фарове

Стилни и отличителни, двуоптичните фарове на Captur му придават отличителен и агресивен външен вид.

Задна част

Задна част

Задните стоп светлини, спойлера и хромираният надпис с модела са разположени хармонично и допринасят за изчистения и ненатрапчив дизайн.

Багажник

Багажник

Големият багажник е с правилна форма и побира между 377dm3 и 455dm3, като предлага и достатъчно широка багажна врата.

Джанти

Джанти

Големите 16- или 17-инчови джанти оповестяват неговото спортно призвание и жажда за приключения, докато същественият пътен просвет (200 мм) го издига до нивата на редица кросоувъри и 4x4 модели от горния сегмент.

Градският кросоувър

Градският кросоувър

Неговите плавни линии подчертават отличителните му черти, докато големите колела, щедрият пътен просвет, широки следи и рязко скосено челно стъкло формират уникална смес от MPV, SUV и хечбек, замислена и реализирана от Renault.

Персонализации

Персонализации

Изчистен и хармоничен вътрешен дизайн с възможност за избор между 2 цвята на таблото и 13 вида седалки.

Седалки

Седалки

Избор от четири тапицерии за второто ниво на оборудване плюс осем различни Zip Collection свалящи се покривала за седалките за второто ниво на оборудване, стандартни за третото ниво.

Табло

Табло

Предното табло има форма на крило, като прелива плавно в страничните врати. В централната конзола са поместени мултимедийна навигационна система и контроли за климатик.

Магическа жабка

Магическа жабка

Първата жабка, която е лесно достъпна от шофьорското място. Тя побира 11 литра и може да побира такива разпространени предмети, като лаптоп, камера или ръчна чанта. Магическата жабка е изобретателно решение, което е по-атрактивно и по-практично от конвенционалната жабка.

Качество на въздуха в купето

Качество на въздуха в купето

Специфични контролни програми за автоматичната климатична система и подгряваща система както и карбонов / поленов филтър за почистване на въздуха в купето.

Модулно багажно отделение

Модулно багажно отделение

Captur предлага голям багажник с обем от 377dm3 до 455dm3 (при най-предно положение на задната седалка тип пейка). Средната преграда ви дава възможност да модулирате товарното пространство спрямо вашите нужди.

Махащи се калъфи на седалките

Махащи се калъфи на седалките

Тапицериите от Zip Collection се свалят лесно и могат да се перат в пералня. Вече няма нужда да се мъчите да отстранявате петната вътре в автомобила, така че интериорът може да е като чисто нов, когато решите да препродадете автомобила.

Магическа жабка

Магическа жабка

Магическата жабка ви дава възможност да съберете най-нужните ви неща на една ръка разтояние: дамска чанта, лаптоп, 3 шишета минерална вода по 1,5 л. всичко това се побира с лекота.

Багажни отделения

Багажни отделения

Малка жабка върху таблото, отделения за багаж във вратите и средната конзола - всички тези отделения предлагат общ обем от 22 литра за багаж в купето.

Задни седалки

Задни седалки

Плъзгащата се и делима задна седалка-пейка предоставя идеален баланс от пространство за пътниците и техния багаж с максимален товарен капацитет от 455 дм3 (до нивото на покриващата кора в багажника).

MEDIA NAV

MEDIA NAV

Media Nav предлага една интуитивна и лесна за ползване навигационна система.

Радио с USB и Bluetooth

Радио с USB и Bluetooth

Радиото предлага USB и Bluetooth® свързаност за аудио устройства и телефони и безжично телефониране.

Редуциране на шума

Редуциране на шума

Външният дизайн и окачването на двигателя са оптимизирани, за да редуцират максимално шума вътре в купето.

Дизайн

Практичност

Мултимедия

Дизайн

Дизайн

Captur черпи своето вдъхновение от концептуалния автомобил, който представя втората тема – „Изследвам“ – от жизнения цикъл в дизайнерската стратегия на Renault. Спортен и забавен, този кросоувър е отворена покана да „изследвате света, двама на борда“. Произхождайки пряко от концептуалния автомобил, серийният модел бе оформен от същите дизайнерски екипи и в същото студио.

Концепцията Captur предвижва напред името, стилното оформление и много от характеристиките на своя съименник:

  • Отличителен преден дизайн, структуриран около откроимото, вертикално разположено лого на Renault, поставено на черен гланциран фон.
  • Добре оформеният стил изразява движение и лекота, а острите ръбове са много малко.
  • Мускулести странични контури и колесни арки.
  • Големите колела и мощни калници говорят за здравина и спортно наследство.
  • Графиките върху покрива на Captur пренасят дизайна на покрива от концепцията.
  • Арматурно табло с формата на самолетно крило.
  • Eластичните мрежести джобове на гърбовете на предните седалки отправят препратки към света на плаването и катеренето, напомняйки за техниката, използвана за седалките и облицовката на багажника на концепцията.
  • Осветление за Easy Life чекмеджето.
  • Специален, топъл Arizona Orange завършек, който бе избран за лансиращ серийното производство цвят.

Практичност

Практичност

Mодерни, оригинални и практични стилни елементи потвърждават, че Renault Captur е проектиран да е изключително практичен и ергономичен.

Renault Captur е особено просторен. Плъзгащата се задна седалка-пейка предоставя идеален баланс от пространство за пътниците и техния багаж с максимален товарен капацитет от 455 дм3 (до нивото на покриващата кора в багажника). Две гениални иновации в пътническото отделение подчертават практичния характер на Captur: голяма подвижна жабка – тип чекмедже, която е лесно достъпна от водача и побира 11 литра, и наличността на свалящи се тапицерии на седалките, които се свалят и слагат отново с цип, след като бъдат изпрани в пералня.

Мултимедия

Мултимедия

Благодарение на своя 7-инчов дисплей и управление от волана, мултимедийната система Media Nav позволява лесен достъп до множество практични функции: навигация Nav N Go с 2D и 3D визуализация, музика с аудио стрийминг и безжично телефониране чрез Bluetooth.