Renault ZOE

Представяне

PrintSend
Пробег

Пробег

Пресметнете пробега си

С помощта на нашия стимулатор изчислете предвидения пробег за Renault ZOE в реални условия.


Контролирайте пробега на Renault ZOE

Също като при колите с двигател с вътрешно горене, редица фактори оказват влияние върху консумацията на енергия на вашия електрически автомобил.

Renault ZOE –

Скорост

Колкото по-бързо карате, толкова повече енергия ви е необходима, за да поддържате скоростта си.

Renault ZOE –

Стил на шофиране

Използвайте Z.E. технологии като намаляване на скоростта или рекуперативното спиране, за да оптимизирате вашия пробег.

Renault ZOE –

Топография

Когато се изкачвате, консумацията на електричество оказва влияние върху вашия пробег. Когато се спускате, възстановявате енергия.

Renault ZOE –

Климатични условия

Средно батерията Z.E. 40 предлага максимален пробег от 300 км през лятото и 200 км през зимата.


Запознайте се с Range Optimizer (Оптимизатор на пробега) – набор от технологии за оптимизиране на пробега

1) Рекуперативно спиране

Намалете и заредете! За да оптимизират пробега на Renault ZOE, нашите инженери поеха по нов път чрез разработване на система, която да може да възстановява загубите на енергия при намаляване на скоростта или при задействане на спирачките. Батерията се зарежда когато отпуснете педала на газта и когато натиснете педала на спирачката.

2) Термопомпа

Искате охлаждане или отопление без да използвате прекалено много батерията на Renault ZOE? С термопомпата Range Optimizer (Оптимизатор на пробега) можете да го постигнете! Тя е реверсивна, осигурява продължителност на пробега и осигурява 2 функции: охлаждане на салона, базирано на принципа на традиционната модерна климатична система, или отопление чрез използване на калориите от външния въздух. Гениално!

3) Гуми Michelin Energy™ E-V

Възползвайте се максимално от свръхниското съпротивление на търкаляне на първата гама гуми MICHELIN, разработени специално за електрически автомобили. И всичко това без да се влияе на спирачната ефективност или поведението на пътя на Renault ZOE.

Възползвайте се от интелигентното зарядно устройство

4) Зарядно устройство Chameleon™

Използвайки винаги максималната налична енергия зарядното устройство Chameleon™ значително съкращава времето, необходимо за зареждане. То ви позволява да възстановите значителна част от пробега дори при кратко зареждане.

Възползвайте се от инфраструктурата преди да тръгнете на път

5.1) Предварително подгряване на батерията

Новата батерия Z.E. 40 за Renault ZOE има възможност за предварително подгряване при студено време. Тази функция подгрява батерията на Renault ZOE и може дори да я охлади, ако е необходимо. Когато сте на път, системата автоматично поддържа оптимална температура на батерията.

5.2) Предварителна климатизация

Системата за предварително затопляне на салона ви позволява да програмирате отоплението или климатика докато зареждате Renault ZOE. С тази функция, енергията, използвана за климатизация на салона, не се черпи от акумулатора.