Представяне

PrintSend

4CONTROL

Спортна елегантност

Изпълнение

Бъдете неповторими

Владейте технологиите

Управлявайте иновацията

Комфорт

Улеснете шофирането

4CONTROL

Възползвайте се от технологията 4CONTROL

Опознайте 4CONTROL

Вече не се налага да правите избор между комфорта и спортния стил. Като първия автомобил в сегмента, който ползва предимствата на технологията с 4 завиващи колела 4CONTROL, новото Renault MEGANE GT ви гарантира несравнимо удоволствие от шофирането.
Разработена от инженерите на Renault Sport, технологията 4CONTROL управлява завиването на задните колела, което позволява адаптация към всяка ситуация.
Когато сте на пътя, вие вземате прецизно завоите и в същото време се радвате на несравнимите усещания, които ви предлага управлението. Стабилността ви е гарантирана и на магистрала. Дори в неочаквана ситуация знаете, че може изцяло да разчитате на реакцията на 4-те завиващи колела. В града пък се възползвате от отличната маневреност, за да се промъквате или да маневрирате.
Предлагаща спортен стил и бърза подвижност, технологията 4CONTROL ви гарантира отлично поведение на пътя при всички обстоятелства. Почувствайте превъзходството с Renault Sport!

Спортна елегантност

Изберете спортна елегантност

Насладете се на изключителен дизайн и интериор

Динамични линии, отличителен светлинен почерк, в цветовете на Renault Sport, новото Renault MEGANE GT показва елегантен и категоричен спортен дизайн. Неговата задна броня с двоен ауспух, 17 или 18-инчовите джанти, въздуховодите и отличителната емблема GT привличат всички погледи.
Влизате в кокпита и се оказвате в изключителна атмосфера, решена в кобалтово синьо - седалките са с вградени подглавници и подсилена странична опора, а воланът GT ярко се откроява. Има какво да събуди пилота във вас!


Изпълнение

Овладейте доброто управление

Почувствайте динамиката

Многофункционално, новото Renault Megane GT съчетава всекидневно удоволствие и спортен дух. Неговият двигател 1.6 Turbo с 205 к.с., както и автоматична му 7-степенна трансмисия EDC с двоен съединител и пера на волана ви предлагат бързина и динамичност. С новата технология Multi-Sense® и нейните 4 режима на работа, задавани чрез големия вертикален сензорен екран на мултимедийната система, вие сте винаги в перфектна хармония с желанието си за шофиране. Овладейте доброто управление и благодарение на R.S. Drive, на Launch Control и на функцията Multi Change Down. Преминавате в режим Sport за част от секундата, а можете да се насладите и на максимално добро потегляне от място, както и на максимално бързо превключване на по-ниска предавка!

Бъдете неповторими

Бъдете неповторими

Вижте живота в синьо

Освен с изключителния син цвят „желязо“ на новото Renault MEGANE GT, запознайте се и с останалите наличните цветове: ледниково бял, бял, платинено сив, сив титан, огнено червен, син „Берлин“, черен.


Заявете своя спортен дух

Влезте в света на марката Renault Sport и го демонстрирайте! Новото Renault MEGANE GT заявява гордо своята идентичност. Специални декорации отстрани, емблеми на марката и детайли в предната и задната част на автомобила… Има с какво да подчертаете вкуса си към спортната страна на автомобилите.


Изпробвайте съвършенството на джантите 18" с ефект „диамант“

Специфичен дизайн за провокиращо име: Magny Cours. Ексклузивните джанти на новото Renault Megane GT разкриват гравиран надпис „GT“, едва доловимо изваян върху „диаманта“ на всяка джанта. Насладете се на отличителния им, изискан вид.


Нека погледите заблестят, когато преминавате

Отличете се! Благодарение на технологията LED Edge Light 3D, предните дневни светлини в C-образна форма на новото Renault Megane GT привличат погледите. Запалени както денем, така и нощем, задните му светлини с 3D ефект придават на задната страна по-обемен вид. Оставете своя отпечатък на пътя.

Владейте технологиите

Почувствайте предимствата на вградената технология

Останете свързани, благодарение на R-LINK 2

С големия си 8,7" вертикален сензорен екран мултимедийната система R-LINK 2 на новото Renault MEGANE GT ви предлага меню пълно с функционалности. Един единствен клик ви осигурява достъп до навигационната система TomTom 3D, до параметрите на вашия автомобил и до предпочитаното от вас мултимедийно съдържание: музика, снимки и видеоклипове*. За да проведете разговор по телефона, за да изпратите или прочетете SMS, без да изпускате от поглед пътя, чрез Bluetooth вие имате под ръка функцията „свободни ръце“ с възможност за гласово изчитане на вашите SMS-и и гласово разпознаване.Системата R-LINK 2 ви предлага интуитивно и безопасно преживяване, благодарение на едновременното показване на различните функции. Разгледайте също R-LINK Store и стотиците практични и забавни приложения.*Препоръчва се да спрете, когато разглеждате снимките и видеоклиповете.


Въведете желаните параметри на управление

Получете лесен достъп до вашите любими функции, благодарение на персонализуемата начална страница на вашата мултимедийна система R-Link 2. Можете да настроите до 6 профила. Всеки потребител може с един поглед да открие своите предпочитани настройки за търсене, мултимедийно съдържание, както и настройките на системите за подпомагане на шофирането или за интериорния светлинен дизайн.


Персонализирайте своето дигитално арматурно табло

Можете също да персонализирате вашия стил на шофиране и интериорната среда, като изберете между 4 режима на визуализация от специфичното арматурното табло на новото Renault Megane GT. На стилен фон с цвят карбон можете да конфигурирате вашето пространство за управление и начина на представяне на информацията за движение: мощност, въртящ момент, дейност на педалите, налягане на турбокомпресора, автономия, разход на гориво.


Възползвайте се от функциите на вашата карта „Свободни ръце“

Благодарение на вашата карта „Свободни ръце“, с изключителен дизайн и стилна карбонова рамка, новото Renault Megane GT се събужда при вашето приближаване и се подготвя за пътуване. Неговите дневни LED светлини, вътрешното осветление и задните фарове светват, за да ви посрещнат. Огледалата се разгръщат, таблото и мултимедийният екран ви посрещнат с поредица от специални действия. За да потеглите, просто натиснете бутона Старт. Когато слезете и се отдалечите, новото Renault Megane GT се заключва автоматично.


По-добра видимост, благодарение на full LED светлините

Насладете се на изключителен комфорт при шофиране дори и през нощта. Със своите full-LED Pure Vision светлинни модули новото Renault Megane GT разпръсква светлина, подобна на слънчевата и увеличава видимостта ви с 20% в сравнение с конвенционалните халогенни светлини.

Управлявайте иновацията

Управлявайте иновацията

Възползвайте се от предимствата на спортния двигател

Усетете спортния темперамент на двигателя Energy TCe 205 с 4 цилиндъра и 16 клапана на новото Renault Megane GT. С по-големия си въртящ момент от 280 Нм при 2300 оборота и 205 к.с. при 6000 об./мин., той ви предлага незабавно удоволствие от шофирането при контролиран разход от само 6 л на 100 км при смесен режим. Разработен от инженерите на Renault Sport, този двигател фокусира в себе си съвременните технологии, като например буталата DLC - Diamond Like Carbon - заимствани от Формула 1 и два разпределителни вала (VVT). Има какво да предизвика спортния ви дух!


Насладете се на комфорта и спортния дух на автоматичната трансмисия EDC

7-степенна, с подчертана плавност и бърза реакция, автоматичната трансмисия на новото Renault Megane GT предоставя несравнимо удоволствие от шофирането. В спортен режим технологията с двоен съединител позволява предварителна подготовка на високите и ниските предавки за смяна в рамките само на 0,3 секунди. В ежедневието вие се възползвате от нейната плавна работа и ниския разход на гориво.


Преминете в Спортен режим чрез технологията R.S. Drive

Чрез натискането на бутона R.S. Drive можете веднага да превключите от неутрален режим на шофиране в Спортен режим. В зависимост от вашите желания, вие въздействате на реакцията на технологията 4CONTROL, настройките на трансмисията, поведението на Електронна система за динамичен контрол на траекторията (ESP), посоката и чувствителността на педала на газта.


Събудете пилота в себе си

Насладете се на технология за управление, изпитана в състезания.Благодарение на Multi Change Down новото Renault Megane GT ви позволява да превключвате едновременно няколко предавки надолу в ръчен режим на управление. Така при излизане от завоя вие сте на най-подходящата предавка.С Launch Control можете да извлечете максималното от спортния профил, както и да оптимизирате времето за потегляне от място.


Насладете се на изключителната тапицерия с подсилена опора

Почувствайте спортния дух на новото Renault MEGANE GT още при влизане в кокпита. Настанете се в неговите изключителни седалки с вградени подглавници, щамповани с Renault Sport. Изработена от качествени материали като алкантара и кожа, тапицерията предлага спортен и елегантен дизайн, подчертан от решени в синьо шевове. С елегантност и спортен дух новото Renault Megane GT ще съумее да ви съблазни.

Комфорт

Шофирайте при пълен комфорт

Настройте идеалната температура

В предната част на автомобила, независимо дали сте водач или пътник, можете прецизно да изберете идеалната температура. Благодарение на двузоновата технология всеки може да зададе свои собствени настройки.


Направете пътуванията си забавни с аудио системата Bose®

Насладете се на звук, възпроизведен за вас! Инженерите на Bose и Renault работиха в тясно сътрудничество, за да ви предложат аудио система, специално конфигурирана за новото Renault Megane. С 8 висококачествени високоговорителя, разположени в купето, с централен високоговорител отпред и субуфер, интегриран в багажника, аудио системата Bose® възпроизвежда всеки нюанс на вашата музика. Подгответе се да изживеете една необикновена звукова и сетивна емоция!


Възползвайте се от комфорта на затоплящите седалки

Освен елегантни и спортни, предните седалки на новото Renault Megane GT могат да бъдат оборудвани с вградена система за отопление. Насладете се на комфорта!


Насладете се на уникално технологично и сетивно преживяване

Новото Renault Megane GT ви приветства в ярка обстановка още с отварянето на вратите. Когато потегляте, системата Multi-Sense® поема контрола. Светлинната обстановка варира в зависимост от избрания режим на шофиране. Синьо, червено, сепия, лилаво и зелено - цветовете извайват централната конзола и вътрешната страна на вратите. Всяко пространство е ценно, всеки вътрешен обем се предефинира. Независимо дали емоциите, които търсите, са тонизиращи или успокояващи, те оживяват за още по-интензивно удоволствие от шофирането.

Улеснете шофирането

Улеснете шофирането

Безопасност за всички

Подсилена конструкция, шест въздушни възглавници отпред (странични въздушни възглавници, възглавници глава-гръден кош, завеси), предпазни колани с обтегач и ограничител на натоварването, система за закрепване Isofix на 3-те задни седалки. Ние сме оборудвали новото Renault Megane GТ с най-доброто за вашата безопасност и тази на вашите пътници.


Технологията в услуга на вашата безопасност

Шофирайте спокойно и се възползвайте изцяло от пътуването. Новото Renault Megane GT предлага сигурно и модерно поведение на пътя. Неговите активни и пасивни системи за безопасност постоянно получават информация, предоставена от ултразвукови сензори, радари и камери. Тези мерки подпомагат, предотвратяват и предвиждат вашите реакции, за да ви гарантират оптимално владеене на обкръжаващата среда.


Pack Visio System: вашият ежедневен втори пилот


Новото Renault Megane GT е истински втори пилот, системата Visio подобрява вашата безопасност чрез камера в горната част на предното стъкло. Системата ви помага чрез три функции:
- Предупреждение за превишаване на скоростта и разпознаване на пътни знаци.
- Предупреждение за пресичане на пътна маркировка.
- Автоматично превключване на дълги/къси светлини.


Активна аварийна спирачка: шофирайте спокойно

В допълнение към системата ABS (Антиблокираща система на спирачките), ESP (Електронна система за динамичен контрол на траекторията) и AFU (Електронна система за подпомагане при аварийното спиране), новото Renault MEGANE GT ви предупреждава, когато се появи риск от сблъсък с автомобила отпред. Ако не последва реакция или ако реакцията ви е незадоволителна, Активната аварийна спирачка се задейства, за да предотврати или смекчи сблъсъка, ако той не може да бъде избегнат.


Ефикасни спирачки при всички обстоятелства

Насладете се на спирачки, адаптирани към работата на вашето ново Renault Megane GT. Нашите инженери Renault Sport са го оборудвали с преоразмерени до 320 мм в диаметър спирачки отпред и 290 мм отзад. Може да заложите на динамично шофиране и да се доверите на спирачките при всякакви обстоятелства.


Адаптивен автопилот и Head-up дисплей

Адаптивният автопилот регулира автоматично скоростта, която сте избрали, така че винаги да поддържате подходяща дистанция с превозното средство отпред. Благодарение на цветния Head-up дисплей над арматурното табло, вие сте наясно с цялата основна информация, без да изпускате пътя от поглед.


Пакет Помощ при паркиране: оставете се на маневрите

Вашето паркиране никога не е било по-лесно. Системата оценява наличното пространство и определя траекторията ви за секунди. В допълнение, защита на 360° ви предупреждава за възможно наличие на препятствия около превозното средство, благодарение на камерата за заден ход и сензорите, разположени в предната, страничната и задната част.