Назад към списъка

9 съвета за пътуване с деца с новото Renault Arkana

Как да пътувате спокойно и приятно с деца през предстоящите пролетни дни?

15.03.2022г.

Направихте ли смелите планове за пътуване през предстоящите пролетни дни?

renault arkana

Със затоплянето на времето желанието да потърсим идеи за кратки почивки и екскурзии в България все повече се засилва. А ако пътуването е обвързано и с дете, в новата статия ще ви дадем някои насоки за действие в различни ситуации по време на път. И така ще успеете да се насладите максимално на споделеното време с близките в тясно пространство.

renault arkana hybrid interior

1. Подгответе предварително много и подходяща храна за дете – плодове или нарязани зеленчуци за хрупане, малки сандвичи, приготвени от вкъщи. Важно е храната да е добре позната на детето. 

2. Възможно най-малко багаж, колкото и странно да ви се струва. Вижте дали можете да носите багажа заедно с детето в случай, че то се измори, спъне или изплаши.

3. Удобни дрехи и обувки за родителя. 

arkana mountain offroad

4. Предварително проучване на маршрута и опциите за спиране по пътя – бензиностанции, ресторанти, забележителности, крайпътни отбивки и др. Освен децата, шофьорът също може да се нуждае от кратка почивка и отдих.

renault arkana suv

5. Бутилки с вода, мокри, сухи кърпички, дезинфектант и други тоалетни материали от типа ‘‘пакет от първа необходимост‘‘ да са винаги под ръка - на вратата на колата, в жабката или пък дамската чанта. Не се знае кога ще ви потрябват.

6. Бебешки сенник, одеяло или пелена за прозореца - помага да предпазите детето от слънчевите лъчи и горещото време, докато спи.

7. Разнообразие от занимания за деца, които да ги държат заети. Знаете, че настроението при пътуване с кола често е непредивдимо. За тази цел кратки, лесни, динамични и интерактивни игри и занимавки работят идеално. В интернет има изобилие от страхотни идеи за игри в кола.

8. Зареждане на колата преди да тръгнете на път. Изобщо не е приятно да трябва да спирате, точно когато детето заспи и има вероятност да се събуди.

9. Голям багажник – винаги е по-добре автомобилът, с който ще пътувате, да има достатъчно голям багажник. Така ще сте сигурни, че побира всичко необходимо за едно комфортно пътуване на цялото семейство.

Новото Renault Arkana разполага с голямо пространство с обем на багажника от най-високо ниво: до 480 л при хибриден двигател и до 513 л. при бензинов двигател. Както виждате, багажникът е мултифункционален и освен за превоз на багаж, може да се използва за повиване или преобличане на детето, ако условията го позволяват, разбира се.

arkana etech hybrid

Не са спестили и от щедрото пространство в салона на Arkana дори на задния ред седалки, въпреки формата на купе. Създаден за клиентите, които са свикнали с комфорта и удобството на един SUV автомобил, всички пътуващи отзад могат да се наслаждават на достатъчно просторно място.

arkana

arkana

рено аркана

Renault Arkana се предлага с хибридна E-TECH технология, със 140 к.с. и шофирате до 80% от времето в града в електрически режим с цел по-голяма икономичност и намаляване на емисиите на CO2. Също така, автомобилът се предлага и с две бензинови версии TCe 140 и TCe 160, с 12-волтова микро хибридизация. Повече за него може да разгледате тук

Големият пътен просвет на автомобила дава допълнителна сигурност, а дългото междуосие осигурява добра устойчивост на пътя, особено на дълъг път и в завои за още по-висока проходимост.

Ако се сещате за други практични съвети, вдъхновени то вашия опит при пътуване с деца, може да ни ги споделите и ще допълним списъка.

arkana family trip

Не забравяйте, че изборът на спокойно и обезопасено за деца място е първата и най-важна стъпка за това как ще си прекара цялото семейство. Най-добрите места си остават тези край природата с чист въздух и безобразно красиви природни гледки, като тези на Маргита. Всички знаем, че е важно да се възпита любов към природата у децата още от ранна възраст.

arkana new technology

А сега ви желаем приятно семейно пътуване и до следващия блог пост!

Екипът на Ауто Франс 3000

Photo credit: @margitakiryakova

Instagram creative: @margitakiryakova