Назад към списъка

3 идеи за разходки около Рилския манастир през почивните дни

Kрасиви гледки и много емоции за разказване с новото Renault Captur

29.04.2022г.

Какво по-хубаво от 2 почивни дни? Ами, цели 3 почивни дни и то един след друг!

Приятнo е, когато някой близък ни каже: ‘‘Събота е, идвам да те взема, приготви си удобни дрехи и сандвичи. Имам изненада за теб!‘‘ И понеже всички обичаме изненадите, стягаме ентусиазирано багажа на бързи обороти и потегляме, дори и да не знаем накъде!

рила планина разходка

Е, тук идваме ние с 3 идеи за предстоящите почивни дни – ще ги посветим на няколко разходки около Рилския манастир. Защо ли? Защото едно от най-пленителните места е Рила планина.

Стобските пирамиди

Започваме със Стобските пирамиди - намират се на около 2 км от село Стоб, по пътя за Рилския манастир. Гледката към пирамидите е изключително живописна – толкова много на брой и различни форми и скални образувания, ваяни от природата в продължение на хиляди години. Пътеката към тях е добре обозначена с табелки и маркировки навсякъде. Освен  пирамидите, по време на пътеката може да се насладите и на съседните високи хълмове на Рила планина.

renault captur travel

Кирилова поляна
Едно от най-райските кътчета в Западна Рила. Красивата поляна се намира под величествените скални зъбери на Рила. ☀️И ако имате път към Рилския манастир – не я подминавайте. От снимките на любим наш пътешественик Ани, може да видите и величествените върхове, които се извисяват над поляната. Иглата, Двуглав, Злия зъб, Купените и Ловница я правят идеалното място за почивка и пикник. В близост се намират няколко заведения за хранене, които предлагат вкусна храна и нощувки.

идеи за разходки в рила

Природен парк ‘‘Рилски манастир‘‘

Няма как да стигнем до Рилския манастир и да не посетим природния парк, който е сред най-големите паркове у нас. Тъй като е сравнително близо до София, супер предпочитано местенце за уикенд разходка и малко прекарано време със семейството и близките. Природният парк се гордее със своята флора - има над 1400 вида висши растения. А високите гори, песента на птичките и шумът на водата веднага ще ви оставят без дъх.

карта на България

Спътник на Ани по хълмовете на Рила Планина беше новото Renault Captur – компактно и достатъчно комфортно като вътрешно пространство за едно динамично ежедневие и кратко бягство извън града.

Повече за Renault Captur разгледайте тук.

новото рено каптюр

рилски манастир

А ние ви желаем приятни изненади през почивните дни, придружени с красиви гледки и много емоции за разказване!

Поздрави и до следващия блог пост.

Екипът на Ауто Франс 3000

Photo credit: @annna_mariya

Instagram creative: @annna_mariya